Företaget

Företaget

Företaget Avanti Alpin grundades i Åre kommun år 1986 av Rune Lindström. Rune tävlade själv i alpin skidåkning under 60 och 70-talen, och senare arbetade han som alpintränare på skidgymnaiset i Järpen. Genom dessa erfarenheter lärde Rune känna den alpina branschen från grunden.

Företaget startades med tillverkning och försäljning av den egna patenterade slalomkäppen Avanti som var en av de första vikbara slalomkäpparna i världen. Efterhand har verksamheten utvidgats, och idag består verksamheten av både tillverkning och försäljning av all nödvändig utrustning för alpin skidåkning. I dagens skidvärld läggs stor vikt vid säkerhet och därför satsas det stort på utveckling och försäljning av utrustning för säkerhet i slalombackar och för skidåkare.

Företagets kunder har hittills varit skidanläggningar och klubbar, företrädesvis i Norden, men även i Sydeuropa, Japan och Kanada. Avanti Alpin har varit leverantör av käppar och startnummervästar till 3 olympiader. Käpparma har även använts vid många världscuptävlingar i olika delar av världen, och under 16 års tid har de använts vid Hahnenkammrennen i Kitzbühel.

År 2010 köptes Avanti Alpin av Per Näslund som själv började tävla på 70-talet. Efter att ha lyckats ta två silvermedaljer på Master WM i Salt Lake City år 2000 tog Per ett uppehåll från tävlandet. Därefter har Per jobbat som klubbtränare i Sundsvalls Slalomklubb. Per har varit i skidbackarna hela sitt liv och älskar att åka skidor. Där hoppas han också träffa både nya och gamla kunder.

Tillagd i varukorgen